RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!Pincétől a padlásigMúzeumi szünetelőMúzeumi Őszbúcsúztató16+ Felfedezők nyomában!Tanárok napja
Általános információk
A Budavári Palotában található Magyar Nemzeti Galéria az ország egyik legnagyobb múzeuma, a magyar képzőművészet legnagyobb gyűjteménye. Gyűjtési területe az államalapítástól napjainkig, a legkorábbi magyarországi emlékektől a kortárs művészetig terjed.
Magyar Nemzeti Galéria
Budapest
Szent György tér 2
E-mail: muzeumpedagogia@mng.hu
Telefon: (1)469 7180
http://www.mng.hu
Kedvezmények: MÁV-kedvezmény, pedagógus-kedvezmény
címke: Budavári palota, magyar képzőművészet, közgyűjtemény, múzeum, múzeumpedagógia, élmény, gyermekbarát
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép

A Széll Kálmán térről a 16-os, a 116-os és a 16A jelzésű busszal
A Deák térről a 16-os busszal
A Clark Ádám térről gyalog, a 16-os busszal vagy siklóval
A Dózsa György tér felől gyorslifttel (irányonként 200,- Ft/fő)

A Várkert Bazár felől gyalogosan

Akadálymentes bejárat a B épületnél.

A múzeum további programjai
Tanárok napja
Tanárok napja
Hogyan kell?
Program helyszíne: Budapest
Regisztráció szükséges!
Miről szólnak a foglalkozásaink? Hogyan lehet előkészíteni őket az osztályteremben? Milyen feladatokat ajánlunk? Ezekre a kérdésekre is választ adnak online elérhető felkészítő anyagaink, amelyeket ezen az alkalmon mutatunk be, majd ezt követően interaktív tárlatvezetéssel nézhetik meg az érdeklődők A szürrealista mozgalom Dalítól Magritte-ig – Válság és újjászületés 1929-ben című kiállításunkat. A program érvényes pedagógus igazolvánnyal a pedagógusoknak díjtalan, előregisztráció szükséges a muzempedagogia@szepmuveszeti.hu címen. Találkozási hely: B épület, földszint
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
60 perc alatt a Föld körül
Program helyszíne: Budapest
Izgalmas, gyerekeknek szóló tárlatvezetéseinken festményekkel és szobrokkal ismerkedünk, izgalmas történeteket hallgatunk és nem mindennapi helyszíneket fedezünk fel. Az őszi szünetben keddtől-szerdáig, 11 és 16 órás kezdettel várjuk az érdeklődő kisebb és nagyobb gyerekeket! A gyerekeknek a részvételi díj 900 Ft, a felnőtt kísérőnek a rá vonatkozó jegyár érvényes. Jegyek korlátozott számban kaphatók a www.jegymester.hu oldalon, illetve a múzeum jegypénztárában.
16+ Felfedezők nyomában!
16+ Felfedezők nyomában!
Pixel – Szűr(t)reál
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Kép- és formabontó tárlatvezetés kamaszoknak erotikáról, erőszakról, elmúlásról és filozófiáról A szürrealista mozgalom Dalítól Magritte-ig – Válság és újjászületés 1929-ben című kiállításban. A pixel jelentése képpont. A képpont a legkisebb alkotóeleme a digitális képeknek. Minél több pixelből áll egy kép, annál élesebb. A Magyar Nemzeti Galéria kamaszoknak szóló tárlatvezetése során kötetlen formában beszélünk, beszélgetünk arról, hogy egy-egy képzőművészeti alkotás, stílus mennyi apró ötletből, megtapasztalásból, kísérletből, nem utolsósorban, történelmi és emberi tényezőből áll össze egy nagy egésszé, egy éles képpé. Belépés a kiállításra és a tárlatvezetésre: 1700 Ft. Találkozási pont: a program előtt az információs pultnál. Maximális létszám: 30 fő. Jegyek korlátozott számban kaphatóak a www.jegymester.hu oldalon, illetve a múzeum jegypénztárában.
Pincétől a padlásig
Pincétől a padlásig
Kriptától a kupoláig
Program helyszíne: Budapest
Barangoljuk be együtt a Magyar Nemzeti Galéria épületét! Sétánk során megismerkedünk a Habsburg nádori kriptával, a csodálatos panorámát kínáló kupolával és az épület további különleges részeivel. Belépőjegy: 2000 Ft. Jegyek korlátozott számban kaphatók a www.jegymester.hu weboldalon és a helyszínen.
Múzeumi Őszbúcsúztató
Múzeumi Őszbúcsúztató
Palotaműhely- Munkácsytól Mednyánszkyig
Program helyszíne: Budapest
Tárlatvezetésekkel, kreatív műhellyel és zenei programokkal várjuk a családokat Munkácsy Mihály és kortársainak művészetét bemutató, újonnan megnyíló kiállításunkba.
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Tour de Palota
Program helyszíne: Budapest
Nyeregbe fel: rendhagyó tárlatvezetésünk keretében a megújuló Budavári Palota épületeivel és környezetével ismerkedünk meg! Részvételi díj: 2000 Ft

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2018MŐF 2017MŐF 2016
Nemzeti Kulturális Alap