RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Kiemelt tematika: Tudományos találkozások a múzeumbanPincétől a padlásigMúzeumi szünetelő
Általános információk
www.banyamuzeum.hu www.stkult.info
Bányászati Kiállítóhely
Salgótarján
Zemlinszky út 1
E-mail: titkarsag@starjan.hu; banyamuzeum@gmail.com
Telefon: (32) 420 258
www.banyamuzeum.hu
Kedvezmények: pedagógus-kedvezmény
címke: Közép-Európa egyedi bányászati kiállítóhelye; A kiállítóhelyet 1965-ben nyitották meg, 1980-ban ipari műemlékké nyilvánították, 2005-ben felújították; A nógrádi szénmedence múltját, műszaki emlékeit, a szénbányászat 19-20. századi technológiáját gyűjtő, őrző kiállítóhely; Célunk, hogy Közép-Európa egyedüli, volt bányából kialakított felszíni és földalatti kiállítóhelyét minél többen keressék fel és ismerjék meg. A fesztiválra tervezett programokat is ennek jegyében állítottuk össze.; Kiemelt program: „Lámpások” találkozója – természettudományi szakos tanárok és hallgatók módszertani napja; Tematikus közönségprogramok:Sétálj,gyalogolj, bringázz velünk, és fedezd fel! A bányászathoz kötődő helyszínek, épületek, emlékek Salgótarjánban. (Kultúrtörténeti séta); 16 + múzeumi találkozások - Diákok buli előtt. Disco belépőért gyere a bányába!; „Rajzold meg a világot!” A Nagy Rajzolás a Bányászati Kiállítóhelyen.; Utazó múzeum - Múzeumi élmény falakon kívül. Múzeumi utazó sátor Salgótarján közterein.; Tárgydoktor rendel! Múzeumi tárgyak másképpen!; Múzeumi őszbúcsúztató. A múzeumi látogatói verseny eredményhirdetése.; Csak itt, csak most – Pincétől a padlásig. Igaz történetek bányászkalandokról. A salgótarjáni bányászmúlttal kapcsolatos egyedi tárgyak bemutatása.; Szakmai program> Salgótarjáni múzeumpedagógiai tanévnyitó
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép

Autóval: Hatvan felől Salgótarjánba érve a 21-es út folytatásaként a város nyugati részében, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a vásárcsarnok melleti  elágazóban balra a Bem útra, majd az Ady Endre útra, az Euronics boltnál balra, a Csillagvirág gyógyszertárnál jobbra fordulva lehet eljutni a Zemlinszky Rezső út 1. sz. alatti bányászati kiállítóhelyre. Földrajzi koordináták: É 48° 6' 15.09" , K 19° 48' .55"

A múzeum további programjai
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Bányamanó-képzés a csodák világában
Lejárt program
Program helyszíne: Salgótarján
Program típusa: múzeumi foglalkozás
Az őszi szünetben Bányamanó-képzés című múzeumpedagógiai programunkon a gyermekek a foglalkozás során bejárják a József lejtős aknát, számot adnak megszerzett tudásukról és ügyességükről, majd oklevelet kapnak kézhez a résztvevők.
Kiemelt tematika: Tudományos találkozások a múzeumban
Kiemelt tematika: Tudományos találkozások a múzeumban
A nógrádi szénbányászat kiemelkedő bányamérnökei
Lejárt program
Program helyszíne: Salgótarján
Program típusa: előadás
A nógrádi szénbányászati története (1848 - 1992) című földfelszíni kiállításunkhoz kapcsolódó előadást tart Domonkos Imre bányamérnök, a Bányászati Kiállítóhely munkatársa.
Pincétől a padlásig
Pincétől a padlásig
Felfedezésre váró csodák a Bányamúzeumban
Lejárt program
Program helyszíne: Salgótarján
Program típusa: tárlatvezetés
Idén is alkalmat kínálunk a József lejtős akna, a külszíni géppark, valamint A nógrádi szénbányászat története (1848–1992) című földfelszíni kiállítás tárlatvezetéssel való végigjárására.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2018MŐF 2017MŐF 2016
Nemzeti Kulturális Alap