RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Szent Márton-napi Újborfesztivál és Libator Lejárt program
település:
Szentendre
múzeum neve:
Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
2000 Szentendre, Sztaravodai út 75.Térkép
napszak: reggel, délelőtt, dél, délután
program típusa: családi program, gasztronómiai program, kézműves foglalkozás, koncert
célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, fiúk, gyermekek, lányok, nyugdíjasok, óvodások, pedagógusok, szülők
Libaételek és borok kerülnek terítékre, Szent Márton-napi népszokások, játékok, tollfosztó-beli alkalmak elevenednek meg Márton-napi fesztiválunkon. Nép-, világzenei és gyerekkoncertek, mesés és bábelőadások, valamint táncház is várja az érdeklődőket.

A kisfarsang (Mihály naptól Katalin napjáig) a bálok, lakodalmak őszi időszaka és a gazdasági év lezárásának ideje. Egyik jeles napja Márton-nap, amelyhez számos népszokás, hiedelem, valamint az újbor és a libalakoma is kapcsolódik. Az ősz végi, téli időszak az ismerkedés, párválasztás időszaka, kiemelt helyszínei a közös munkaalkalmak (fonó, fosztó) és a bálok voltak. Hagyományőrző közösségek segítségével elevenítjük fel a Márton-napi hagyományokat, népszokásokat, a bálok, fosztók vidám hangulatát. 

Márton-nap kapcsán megkerülhetetlen a gasztronómia (bor, liba), hiszen ahogy a mondás is tartja: „Aki Márton-napján libát nem eszik, egész éven át éhezik.” A Márton-napi lúdvacsora után „Márton poharával”, vagyis a novemberre éppen kiforrott újborral szokás koccintani. A látogatók kispincészetek, családi borászatok kínálatát kóstolhatják, és tematikus borkóstolón is részt vehetnek. A vásári hangulatról a Langaléta Garabonciások gólyalábasai gondoskodnak.

A kisgyermekes családok részére készülünk rengeteg gyerekprogrammal, kézműves foglalkozásokkal, ahol a természetes alapanyagok felhasználásával mindenki megtapasztalhatja a tárgyalkotás örömét, a tánc és zene révén átélheti a közösséghez tartozás élményét. A program szerves részét képezi az ünnephez kötődő néphagyományok felelevenítése, valamint a gazdag színpadi program, ahol gyerekkoncertek, nép- és világzenei koncertek váltják egymást, valamint táncházba is be lehet kapcsolódni.

A programot gazdag színpadi programok között a kétnapos rendezvény során fellép a Skanzenben a Makám, a Zűrös Banda, a Cannaro, az Ötödik Évszak és Bognár Szilvia is. 

Honlap:
www.skanzen.hu
E-mail:
skanzentitkarsag@skanzen.hu
Jegyárak:

2019

TípusÁr
Belépőjegy Felnőtt (26-62 év között) 2.000 Ft
Ifjúsági/Nyugdíjas (6-26 év között, 62-70 év között) 1.000 Ft
Családi felnőtt (egy vagy több 6-18 év közötti gyermekkel érkező felnőtt látogatók részére) 1.800 Ft
Családi gyerek (egy vagy több szülővel érkező 6-18 év közötti gyerekeknek, gyermekenként) 800 Ft
Múzeumi Őszbúcsúztató
Programidőpontok:
2019. NOV 09. - 2019. NOV 10.
09:00 - 18:00
Felelős személy
Név: Faár Tamara
Látnivalók a környéken
A múzeum további programjai
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Tökös hét a Skanzenben
Lejárt program
Program helyszíne: Szentendre
Program típusa: családi program, kézműves foglalkozás, tematikus foglalkozás
A Skanzen utolsó nyitvatartási hetében, az őszi szünet idején tökös témahéttel várjuk az érdeklődőket. Megnézzük milyen ételek, eszközök, játékok készültek ezen újvilági növényből, és hogy milyen munkaalkalmak, néphagyomány kapcsolódik hozzájuk.
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Őszi bringatúrák a Skanzenben
Őszi bringatúrák a Skanzenben
Lejárt program
Program helyszíne: Szentendre
Program típusa: családi program, rendhagyó tárlatvezetés, tárlatvezetés
Regisztráció szükséges!
Minden szombaton és vasárnap más-más tematika mentén tekerhetnek körbe a múzeumon a bringások tárlatvezetők vezetésével, így olyan helyszíneket is felfedezhetnek, melyek a mindennapi látogatók szeme előtt rejtve maradnak.
Tanárok napja
Tanárok napja
Észkerék-forgató
Lejárt program
Program helyszíne: Szentendre
Program típusa: előadás, kötetlen beszélgetés, rendhagyó műhelyfoglalkozás, speciális foglalkozás, tantárgyhoz kapcsolódó múzeumi óra
Regisztráció szükséges!
Az „Észkerék-forgató” napon a legősibb találmány, a KERÉK nyomába eredünk. Önállóan nyomozhatnak a csigás emelő, a fogaskerék, a fazekas korong vagy a szekér után. Kerékpárra pattanva „Malomkerék túrán” vehetnek részt, majd a kortárs „felfedezőktől” a speciális fejlesztés, a tehetséggondozás, és a természettudományok élménydús feldolgozásáról meríthetnek szakmai ötleteket.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2018MŐF 2017MŐF 2016
Nemzeti Kulturális Alap