RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
„… meghagyta-e a szél nekem a hegyek alján a végtelen Bihar ragyogó rétjét?” Lejárt program
település:
Berettyóújfalu
múzeum neve:
Berettyó Kulturális Központ - Bihari Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
4100 Berettyóújfalu, Kálvin tér 1.Térkép
napszak: délelőtt, délután
program típusa: múzeumi nap, rendhagyó múzeumbemutatás
célközönség: általános iskolások, autisták, beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdők, családok, értelmi fogyatékossággal élők, felnőttek, fiúk, fogyatékossággal élők, gyermekek, hallássérültek, középiskolások, lányok, látássérültek, megértési nehézséggel élők, nyugdíjasok, óvodások, sajátos nevelési igényűek, szülők, vakok és gyengénlátók
A berettyóújfalui Bihari Múzeum, a Borosjenői Kádár István Hagyományőrző Íjász Egyesület és a Bihari Múzeum Baráti Köre közös szervezésében „Szomszédolás” címmel kerül megrendezésre a térség közgyűjteményeinek találkozójára, amely lehetőséget ad minden érdeklődő számára, hogy megismerkedjen a bihari térségben található tájházakkal, kiállítóhelyekkel és múzeumokkal. A város főterén több mint tíz intézmény mutatkozik be, akik tevékenységükből is ízelítőt nyújtanak minden látogató részére.

Az esemény kortalanságából kifolyólag nem csupán az óvodásokat és iskolásokat hívják és várják a szervezők, hanem mindenkit, akit érdekel Bihar múltja és a közös örökségünk továbbélése.

Berettyóújfalu egyik legfontosabb emléknapja szeptember 23., amikor az Erdélyre törő török seregekkel szembe szálló Kádár vitézre emlékezünk. A város arculatát meghatározó lovasszobor, az évszázadokon át fennmaradó mítosz és az abból született népballada szellemi örökségét viszi tovább a Borosjenői Kádár István Hagyományőrző Íjász Egyesület, akik ebben az évben új formáját választották a hagyományőrzésnek: történelmi vetélkedőt, erőpróbát szerveznek a térség iskoláinak.
Az emléknap alkalmából koszorúk és virágok kerülnek a mementót állító szobor tövébe, majd a népzene és a néptánc segítéségével idézzük fel áldozatkész őseink korát, megszólaltatva a korszak közismert hangszerét, énekelve a Kádár ballada sorait.
Szintén ezen programhoz kapcsolódik az évről évre megrendezésre kerülő múzeumpedagógiai évnyitó, amelyen a térség iskoláinak képviselői ismerkedhetnek meg a közgyűjtemények aktuális programjaival, múzeumpedagógiai csomagjaival.

Honlap:
http://biharimuzeum.hu/
E-mail:
biharimuzeum@biharimuzeum.hu
Ingyenes program!
Utazó Múzeum
Programidőpontok:
2019. SZEP 23. 10:00 - 17:00
Felelős személy
Név: Fekete Márk
Telefon: 06 54 402 390, 06 30 915 0419
E-mail: biharimuzeum@biharimuzeum.hu
Látnivalók a környéken
A múzeum további programjai
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Nyeregre fel! - A bihari remete és a hajdúk kapitánya
Lejárt program
Program helyszíne: Berettyóújfalu
Program típusa: családi program, kirándulás, rendhagyó tárlatvezetés, városnéző séta
Kerékpáros túra, amely során a résztvevők több település érintésével ismerkedhetnek meg az országos ismeretséggel bíró Bessenyei György író lakóhelyével Bakonszegen, és a nagyrédei Rhédey család zsákai kastélyával. Mindkét műemlék ebben az évben került felújításra.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2018MŐF 2017MŐF 2016
Nemzeti Kulturális Alap